Vedtekter

§ 1  Navn

Stiftelsens navn er  Sudmannske Stiftelse

 

§ 2  Formål

Stiftelsens formål er å hjelpe vanskeligstilte barn og unge fra Hordaland, fortrinnsvis fra Bergen.

 Stiftelsesmidler kan helt eller delvis nyttes til prosjekter som realiseres i fellesskap med offentlige myndigheter eller andre legater/stiftelser med sammenfallende formål. Stiftelsen kan dele ut midler, men deler ikke ut midler til enkeltpersoner.

Stiftelsen kan, gjennom en institusjon eid eller støttet av stiftelsen, hjelpe barn og unge med sikte på å bedre deres livssituasjon.

Stiftelsen er ikke næringsdrivende, og har ikke forretningsvirksomhet som formål.

§ 3  Opprettelse

Stiftelsen ble opprettet som en fortsettelse av Madam Divert Sudmann og datter Adelheids legat og tok ved gave av en eiendom fra Bergen kommune i 1905 betegnelsen Sudmannske Stiftelse.

 

§ 4  Grunnkapital

Stiftelsens grunnkapital er kr 200.000,-.

 

§ 5  Forvaltning av stiftelsens midler

Stiftelsens kapital må bare brukes til kjøp eller oppføring av bygning til stiftelsen og for øvrig forvaltes i samsvar med § 18 i lov om stiftelser.  Årlige inntekter, herunder renter og kapitalavkastning skal anvendes til stiftelsens løpende drift. Inntil halvparten av stiftelsens evntuelle overskudd kan anvendes i henhold til vedtektenes § 2. Resten skal tillegges kapitalen

 

§ 6 Styre

Styret består av 3 personer og oppnevnes av Bergen kommune. Styret konstituerer seg selv. Styrets funksjonstid er 4 år og faller sammen med funksjonstiden for kommunestyrene.  Stiftelsen tegnes av 2 styremedlemmer i fellesskap.

 

§ 7 Tilsyn

Styret skal føre tilsyn med stiftelsen og påse at den til enhver tid drives overenstemmende med dens formål.

 

§ 8 Regnskap

Regnskapet skal være overenstemmende med de krav og frister som til enhver tid settes for stiftelser. Regnskapet skal revideres av registrert eller statsautorisert revisor. Årsberetning og regnskap skal sendes til  Regnskapsregisteret.